• Naam training: Veilig fysiek begeleiden
  • Duur: afhankelijk van de functie en rol binnen de zorg en welzijn 1 tot 3 dagen  
  • Voor wie: Medewerkers binnen zorg en welzijn
  • Basiskennis: vanaf MBO plus of gelijkwaardig denk en werk niveau
  • Niveau van de training: MBO
  • Studiebelasting: 8 tot 24 uur, afhankelijk van keuze aantal dagen
  • In company: deze training wordt in company gegeven, en na intake gespecialiseerd

Meer veiligheid door fysieke bewustwording

Medewerkers binnen zorg en welzijn kunnen te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag.  Hier goed mee om gaan is geen vanzelfsprekendheid. Het veilig toepassen van complexe interventies vraagt namelijk om  het aanleren van basiskennis en die regelmatig te blijven oefenen in herhalende sessies. Puur Suc6 helpt u daarbij.

Word bewust van uw communicatie

Wat zou u doen als u boos bent en u een hulpverlener tegenkomt die zich breed maakt en u denigrerend toespreekt? Grote kans dat u zich juist agressiever opstelt en de situatie escaleert. Leer tijdens de training hoe u gebruikmaakt van uw non-verbale en verbale communicatie om kritieke situaties te de-escaleren. Want als u respectvol contact maakt en precent bent, neemt de kans op grensoverschrijdend gedrag af.

Leer situaties inschatten

Tijdens de training doet u vaardigheden op voor zelfcontrole en het loslaten van spanning. Leer rustig worden met ademhalingsoefeningen en mentalisering. Ook krijg u technieken aangereikt waarmee u diverse situaties  beter kan inschatten. Want als u weet welke technieken u kan gebruiken om bijvoorbeeld slecht nieuws op te vangen, bent u beter voorbereid op eventuele grensoverschrijdende gevolgen.

Veilige oplossingen

Wij willen net zo goed een veilige omgeving creëren voor de medewerker als voor de cliënt. Onze technieken zijn daarom pijnprikkel vrij. Met het streven naar zelfregie van de cliënt, zoeken wij steeds meer naar manieren om de intensiteit van de ingreep te verminderen. Wij leren u dan ook uitwegen voor escalerende situaties en hoe u op een veilige manier weer de zelfcontrole neemt.

Fysiek begeleiden

Veilig fysiek begeleiden is een vaardigheid die veel training en oefening vraagt. Dit is de reden dat wij gebruik maken van eenvoudige technieken die gebaseerd zijn op natuurlijke reflexen. U leert hiermee handelen op een manier die vertrouwd voelt. Hierdoor is er minder training nodig en voelen medewerkers zich ook na een korte training deskundig en bekwaam.

Neem contact met ons op

Voorkom en pak escalerende situaties aan met onze fysieke training.